איך להניק נכון?
פוסטים פופולרים
4 דקות קריאה
איך אדע שאני מניקה נכון?
אם את לקראת לידה או מיד אחריה בוודאי כבר התחלת לתהות על עניין ההנקה. האם אצליח להניק? איך להניק נכון? איך אדע שהתינוק אוכל מספיק? מהי הנקה נכונה? אם שאלת את עצמך את השאלות האלו את תשמחי לדעת את העובדות הבאות:
99% אחוז מהנשים בעולם מסוגלות לספק לתינוקן את כמות החלב הדרושה לו להתפתח באופן תקין ולשגשג. מכאן אנחנו מבינים שרוב מוחץ מהנשים בעולם מצליחות להניק אם הן מעוניינות בכך.
רוב בעיות ההנקה נובעות מחיבור לא תקין של התינוק לשד, בעיה שקל מאוד לתקן בדרך כלל.
תינוקות נולדים עם הידע הדרוש להם כדי להתחבר ולינוק מהשד. אם ניתן לתינוק הזדמנות הוא יצליח לזחול ולהתחבר לשד בעצמו תוך שעתיים מהלידה כשהוא מונח על אמא במגע עור לעור.
אז בואו נסכם: סביר מאוד שההנקה תהיה טובה ומוצלחת.
אז איך בכל זאת יודעים שההנקה שלי טובה?
יש כמה רמזים שאפשר לחפש שיעידו על הנקה טובה ומוצלחת, בדקי אם את יכולה להסכים עם כל המשפטים הבאים:
1. התינוק שלי מתעורר לינוק בין 8-12 פעמים ביממה לפחות, לאחר ההנקה הוא נראה רגוע.
2. בפח האשפה שלי ישנם בין 3-4 חיתולים עם צואה צהובה ונוזלית (אחרי היום השלישי לחיי התינוק) ובערך 8 חיתולים עם שתן שקוף.
3. השדיים שלי מרגישים נוח ללא פצעים או גודש.
4. התינוק שלי חזר למשקל הלידה שלו עד שבוע אחר הלידה וממשיך לעלות במשקל.
אם הסכמת עם כל המשפטים האלו, את בדרך הנכונה!
ובינתיים הנה כמה טיפים כדי לשמור על הנקה אידיאלית:
הציעי לתינוק שלך לינוק מתי שהוא מבקש (חפשי סימנים כגון הכנסת האגרופים לפה, הזזת הראש מצד לצד, ליקוק השפתיים) ולפני שהוא בוכה. אל תדאגי אם הוא לא רוצה לינוק הוא יראה לך ותוכלי לנסות את הדבר הבא (רוצה לישון, רוצה להיות בתנועה, חיתול רטוב).
הקפידי על חיבור עמוק ונוח של התינוק לשד, אם כואב לך או לא נוח לך זה יכול להיות סימן לכמות החלב שהתינוק מקבל, ככל שהחיבור טוב יותר החלב עובר טוב יותר. קראי עוד על חיבור נכון.
שימי דגש על ניהול ההנקה- דאגי ששני הצדדים מקבלים גירוי שווה (שאת מניקה בשני הצדדים פחות או יותר באופן שווה), דאגי לכך שהשד מתרוקן באופן סדיר ללא הפסקות ארוכות מדי.
אל תשכחי את עצמך בתוך הסיפור הזה- אכלי בריא, שתי כשאת צמאה וכשאת לא מניקה תעשי דברים שעושים לך טוב (חשבתי לכתוב "אל תנקי את הבית", אבל היי יש אנשים שזה הקטע שלהם...).