איך להפיק יותר חלב מכוס Hakkaa
top of page

איך להפיק יותר חלב מכוס הטפטופים שלך

כוס טפטופים.jpg

כוס הטפטופים, אחד הטרנדים החמים בעולם ההנקה כרגע. לא במקרה הכוס קיבלה כל כך הרבה פרסום חיובי, היא מאפשרת לאסוף ולנצל חלב אם שעד כה התבזבז. הרעיון הוא לשאוב חלב בזמן ההנקה וכך לייצר מאגר חלב קפוא לשעת הצורך. אבל איך בעצם משתמשים בכוס וכיצד היא פועלת?

אם את חושבת לקנות                             כדאי ללמוד איך להשתמש בה נכון. אפילו אם כבר יש לך כוס כזו לא בטוח שאת משתמשת בה בדרך שמניבה את מלוא פוטנציאל החלב. לכן הכנתי עבורך מדריך שימושי לכוס הטפטופים. 

איך זה עובד?

כוס הטפטופים Hakkaa cup היא כוס עשוייה סיליקון שפועלת ללא כל חיבור לחשמל או בטריות וללא צינורות. הכוס מתחברת לשד על ידי וואקום. היא מסתמכת על מנגנון שחרור החלב הטבעי, כשהתינוק או המשאבה מגרה את הפטמה הגוף משחרר חלב בו זמנית בשני השדיים כך שבשעת ההנקה השד השני ישחרר חלב גם הוא (אלו הטפטופים שבזכותם מייצרים רפידות הנקה). הלחץ שהכוס מפעילה על השד גורם לשד להמשיך ולטפטף ביתר שאת במשך ההנקה וגם אוסף את הטפטופים שנוזלים ממילא בזמן ההנקה מהצד שהתינוק איננו מחובר אליו. אפשר לחבר את הכוס גם ללא הנקה או שאיבה מהצד השני כשהשדיים מלאים מאוד או מיד כשמורגש טפטוף חלב כדי לאסוף את החלב המטפטף ולעודד המשך של שחרור החלב.

800px-Formula_and_breastmilk.jpg

איך משתמשים בכוס?

מניקות רבות פשוט מחברות את הכוס לשד ומתפלאות על כך שהוואקום לא כל כך טוב והכוס נופלת. דחיפה של הכוס אל השד לא ממש תעזור. כשמחברים את כוס הטפטופים חשוב ללחוץ עליה עם היד ותוך כדי הלחיצה להצמיד אותה אל הפטמה (כמו בתמונה בראשית הכתבה). כאשר הפטמה ממוקמת במרכז הכוס משחררים את הלחץ והפטמה נמשכת עמוק לתוך הכוס עם רקמה נוספת מהשד עצמו. כעת כדאי לבדוק את הוואקום לראות שהכוס לא תזוז במגע או מכה (למשל של הרגל או היד של התינוק). בצורה כזו הכוס תניב הרבה יותר חלב אם בכל הנקה וגם לא תיפול בקלות.

לאחר סיום ההנקה כדאי להעביר את החלב שנשאב לשקית או בקבוק מכיוון שהכוס מאוד לא יציבה. הכוס צריכה לעבור שטיפה עם מים וסבון אחרי השימוש וסטרליזצייה פעם ביום בדומה לבקבוקים.

הרשמי לניוזלטר להניק

Congrats! You’re subscribed

bottom of page