אני אמא לשלושה וכך הצלחתי להימנע מלהגיע למרפאה כבר יותר משנה
פוסטים פופולרים
חלב כחול אחרי חיסון וצבעים אחרים בחלב
4 דקות קריאה
6 דקות קריאה
עובדות מדליקות על הנקה בשנה השנייה
3 דקות קריאה
כמו הורים רבים גם אני נחרדת קלות מהצורך להביא את ילדי למרפאות. אפילו לקניון אנחנו מפחדים ללכת עם תינוקות קטנים ולא מחוסנים אז לא כל שכן למרפאות שם אפשר למצוא בדרך כלל אנשים חולים (הגיוני בסה"כ, אבל עדיין מלחיץ). לפעמים אם אין ברירה אז אנחנו הולכים, משתדלים לבוא בשעה מאוד מוקדמת או מאוחרת אבל כשאין ברירה אז אין. נכון?
אז זהו שלא נכון.
ביי ביי מרפאה, שלום ולא להתראות
לפני בערך שנה גילינו מכשיר שבזכותו הצלחנו להימנע מלהגיע למרפאה כמעט לחלוטין, כן גם כשהילדים ממש חולים. אז זה לא שהפכנו להורים מזניחים, להפך אפילו אפשר להגיד שהגברנו את נוכחות הרפואה בחיינו. יום אחד הבנזוג הזמין הביתה מכשיר בשם טייטו של קופת חולים כללית. אני די טכנופובית אז הגאדג'ט הקטן מיד עורר את חשדותיי. עוד משהו להתעסק איתו, לא תודה. למזלי אני חייה עם אחד כזה שאוהב להיות הראשון שמנסה כל דבר וכבר חיכה בקוצר רוח להזדמנות הראשונה להשתמש בטייטו. ההתקנה, דרך אגב, ממש פשוטה וגם אני שלפעמים שוכחת אפילו איך מכבים את האייפון (אמת לאמיתה, לא קל להודות) הייתי מצליחה לעשות את זה לבד אם זה לא היה באחריותו הבלעדית של החצי (כל מה שטכנולוגי וזבל בלמטה של הכיור זה שלו, השאר באחריותי).
19:30 ביום שלישי בערב: "אמא כואבת לי האוזן"
כל אמא יודעת שעם אוזניים לא משחקים, תוך חצי שעה זה יכול להפוך מכואבת לי האוזן לצרחות אימים. הכאב הוא באמת בלתי נסבל, תוכלו לשאול כל מי שסבל מדלקת אוזניים, זה כואב יותר מצירים. אבל מה עושים בשבע וחצי בערב? אפילו עם הסלידה שלי ממרפאות בחיי שהייתי לוקחת אותה. רצים למוקד? למיון? מזל שהבנזוג נזכר בטייטו. הזמנו ייעוץ באפליקצייה ותוך חצי שעה התקשר אלינו הרופא. זה היה אחד הדברים המדהימים שראיתי בחיי. הרופא אמר לנו איזה מהחלקים לחבר לקצה המכשיר ואז הכנסנו אותו לאוזן של הבת שלי. יכולנו לראות על מסך הטלפון יחד עם הרופא את פנים האוזן שלה. תוך 20 שניות הוא זיהה שיש דלקת ורשם לנו אנטיביוטיקה ומשכך כאבים בטיפות. המרשם חיכה בבית המרקחת ותוך שעה היא כבר קיבלה את המנה הראשונה.
אוזניים? גרון? חום? כאב בטן? יו ניים איט
מאז אנחנו משתמשים קודם כל בטייטו לכל תלונה של הילדים ושלנו. המכשיר מאפשר לרופא לבדוק מרחוק אם יש דלקת גרון, למדוד חום, להסתכל באוזניים וגם למדוד את הדופק. הרופא פוגש אותנו בשיחת ווידאו דרך מסך הטלפון ומבקש מאיתנו לכוון את המכשיר לפי מה שצריך לבדוק. זו רפואה כל כך הרבה יותר הגיונית בעידן ההיי טק. מי צריך לשבת ולחכות במרפאה עם מלא אנשים חולים או לרוץ למוקד עם ילד קודח.
הטייטו מתאים גם לנשים אחרי לידה שעבורן כל יציאה מהבית היא יציאת מצריים. במקום להיסחב עם התינוק לביקורי רופא, את יכולה להיבדק בבית שלך ולהרגיש חופשי להניק ולהישאר בפיג'מה (למרות שכשמדובר בשיחת ווידאו עם רופא משום מה אני תמיד מתלבשת ומעבירה איזו מברשת, למקרה שיהיה אחד חמוד).
תמיד טסים עם רופא במזוודה
כשטסים לחו"ל עם ילדים ובכלל, אחד הדברים האחרונים שרוצים לעשות זה לחפש רופא במקום לא מוכר. תאמינו לי כשתשבו במשרדו של רופא במלון אמריקאי שיציע לכם בדיקת משטח גרון תמורת תוספת תשלום של 50 דולר (אמיתי לחלוטין). לכן כשאנחנו טסים אנחנו לוקחים איתנו את הטייטו וככה תמיד יש לנו רופא/ה במזוודה ואנחנו מדלגים על הצורך להסביר לפקדת קבלה במלון בתנועות ידיים מוגזמות איפה כואב לנו. הטייטו עובד גם בחו"ל ומאפשר לרופאה להנחות אותנו מרחוק לגבי אופן הטיפול בלי להרוס את החופשה וזה ממש כאילו היא באה איתנו לחופשה.
נכתב בשיתוף עם קופת חולים כללית