איך סבא וסבתא יכולים לעזור | lehanik
top of page

10 דברים שסבא וסבתא יכולים לעשות כדי לעזור בהנקה

פוסטים פופולרים

מוצץ, כן או לא?

 

6 דקות קריאה

הנקה בהריון

 

5 דקות קריאה

הנקה ומחזור

 

 

8 דקות קריאה

מה יש בחלב אם?

 

6 דקות קריאה

מתכונים להגברת חלב

 

8 דקות קריאה

מהי הנקה טובה?

 

3 דקות קריאה

Mothers and their Baby

במשפחות רבות ישנם סבים וסבתות שרוצים להיות מעורבים בחיי המשפחה החדשה שנולדה, לעזור כמה שיותר וגם לבלות זמן עם הנכד החדש. ההנקה נתפסת לעיתים כמשהו שמפריע למעורבות של בני משפחה אחרים. אנשים מדמיינים שעזרה ליולדת משמעה להחזיק את התינוק אבל בעצם רוב הסיכויים שלמבקרים לא יצא בכלל להחזיק את התינוק. לא נדיר לשמוע משפטים כמו: "בקושי רואים אותו הוא כל הזמן יונק!" "אולי אתן לו בקבוק שתוכלי לנוח?" מאחורי אמירות כגון אלו יש רצון טוב שאפשר לגייס לתמיכה בהנקה במקום להסתייגות ממנה. כשהמשפחה המורחבת תומכת הנקה מדד האושר של ההורים הטריים המחוייבים להנקה עולה וסיכויי ההצלחה של ההנקה טובים יותר.

אז מה סבא וסבתא יכולים לעשות כדי לעזור?

הכינו אוכל למשפחה הטרייה

אין משהו שזוג אחרי לידה יעירך יותר מארוחה חמה וטרייה. הם עייפים טרוטי עיניים והמומים מהחוויה שעברה עליהם. ההנקה גורמת לתחושת רעב ושורפת כ 500 קלוריות ביום.  בנוסף להכל ההורים הטריים טרודים בטיפול בתינוק שרק הגיע אל העולם. בישול זו משימת מותרות שלרוב מוותרים עליה בשבועות הראשונים ומסתפקים באוכל לא מבושל או בטייק אויי. שאלו את הילדים אם הם מעדיפים לבוא לקחת את האוכל או שתביאו אליהם (לא תמיד קל לקבל מבקרים בימים שאחרי הלידה, אפילו לא משפחה קרובה).

Sleeping Like a Baby

הקדישו זמן ותשומת לב לאחים ולחיות המחמד

האם המניקה צריכה להשקיע זמן רב בהנקה. יתכן שהיא מרגישה רגשות אשמה על  מה שאולי נתפס בעיניה כהזנחה של ילדיה האחרים וחיות מחמד אם ישנן. זמן איכות עם סבא או סבתא יעזור מאוד להקל על תחושת האשמה והדאגה. קחו אותם אליכם ותנו להם להרגיש הכי מיוחדים בעולם. בזמן זה ההורים יוכלו "להיכנס אל המערה" ולקבל את הזמן והשקט הדרושים לביסוס ההנקה.

דאגו לקניות ומשימות

היציאה מהבית עם תינוק קטן היא משימה מורכבת ולכן קניות וסידורים הם כמעט בלתי אפשריים בימים הראשונים. תוכלו להקל מאוד על האם המניקה אם תפנו את האב ממשימות שונות והוא יוכל להתרכז בטיפול בה ובתינוק. עד שההנקה מתבססת יכולים להיות לאם המניקה פצעים כואבים וגודש בנוסף לכאבים שאחרי הלידה. חשוב שיהיה מישהו לידה שיכול לסייע לה. בררו עם הילדים אם יש משהו שצריך לקנות או לסדר בימים שאחרי הלידה.

וותרו על הערות ביקורתיות ועל שיפוטיות

אחרי הלידה ההורמונים משתוללים אצל היולדת ולמרבה ההפתעה גם אצל האב הטרי. כל הערה או שאלה שביום יום לא היתה מעוררת כל רגש, יכולה בשלב זה להיות הרסנית. וותרו על אבחנות לגבי התינוק. כל אמירה כמו: הוא בטח רעב, הוא נראה רזה, שמן, עייף, עירני, בכיין, רגוע וכדומה, יכולה להעליב את ההורים. אל תעירו  לגבי ההנקה, קבלו את רצונותם של ההורים לעשות את הדברים בדרכם ותמכו בבחירותיהם יהיו אשר יהיו.

Dancing on the Grass

אל תמסרו מידע לא מבוסס

גם אתם הייתם כבר במקום הזה ויש לכם הרבה נסיון בנושאים הקשורים בטיפול בתינוק. אבל גוף הידע וההמלצות הרפואיות לגבי הנקה וטיפול בתינוק השתנה לחלוטין בשנים האחרונות בעקבות התפתחות המחקר והרבה דברים שהיו נכונים לפני 20-30 שנה אינם נכונים היום. אל תמליצו לגבי ניהול ההנקה אלא אם כן חקרתם את הנושא לעומק. כמה דוגמאות לגבי דברים שהשתנו: כבר לא משכיבים לישון על הבטן ללא השגחה, כבר לא מניקים עשר דקות ומחליפים צד,  כבר לא נותנים מים לתינוק עד גיל חצי שנה ועוד ועוד.

 

צרו מרחב בטוח להנקה בביתכם ובזמן משפחתי

ישנן אימהות שרוצות להניק במרחב המשפחתי ולא לפרוש לחדר צדדי. עצם ההצעה להניק בחדר אחר יכולה להיתפס כדחייה מהמרחב המשותף. הכי טוב להגיד לאם המניקה שהיא מוזמנת להניק במרחב המשפחתי או שתצרו עבורה מקום נעים אחר להנק בו. כך היא תוכל לבחור במה שעדיף לה.

 

פינוקים יתקבלו בברכה

למרות שעכשיו הם הורים בעצמם היולדת ובן זוגה הם עדיין הילדים שלכם. דווקא עכשיו הם מתגעגעים יותר מתמיד להיות אלו שמטפלים בהם ולא אלו שמטפלים אתם יודעים בדיוק מה לעשות כדי לשמח את הילדים שלכם אז קדימה תתפרעו! תעשו דברים קטנים שיגרמו להם לשמוח ולהרגיש טוב. אפילו חיבוק התעניינות במצבם יכולה לגרום להם להרגיש אהובים ומיוחדים. ככל שמצב הרוח טוב יותר ככה אתגרי ההנקה יהיו קלים יותר להתמודדות.

תנו יד בבית

אחרי לידה ובטח שבהנקה למי יש זמן לכלים וכביסה? בדקות הספורות שיהיו פנויות האמא המניקה תעדיף לעשות פיפי מאשר לקפל כמה בגדים. אז תנו יד, קפלו, נקו, מלאו מדיחים כאוות נפשכם. אין דבר כזה יותר מדי עזרה בבית.

 

היו לצדם ללא תנאים

יכול להיות שסביב ההריון והלידה נעשו בחירות שאתם לא מסכימים עמן, החל מאופן הלידה ועד השם שניתן לילד. השתדלו עד כמה שניתן להבליג ולקבל את ההחלטות של ילדיכם כפי שהם. בשעה מיוחדת ורגישה זו הם צריכים שתהיו לצדם ןתמנעו מהם לחץ מיותר. הרחיקו מהם לחצים שמקורם בבני משפחה אחרים (לא צריך לגלות להם שהדודה שולה כועסת שלא שלא אמרו לה שלום בברית למשל).

 

התינוקות שלכם עושים תינוקות

זכרו שאחרי הכל אלו התינוקות שלכם שלוקחים את הצעד הבא והמרגש בחייהם. הגיעו בשמחה ואהבה כפי שהגעתם למסיבת הסיום של גן אביבה. צלמו, התרגשו, חבקו וספרו להם כמה אתם גאים בהם. בעניין ההנקה תוכלו להיות גאים במיוחד כי כל יום של הנקה הוא הקרבה גדולה ששכר עצום בצידה.  

הרשמי לניוזלטר להניק

Congrats! You’re subscribed

0528600526

מיה דובינסקי יועצת הנקה 
  • Facebook Social Icon
bottom of page